ŞANLIURFA / HARRAN - Yakınyol İlkokulu

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın öncüsü, başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107.yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

Kas

Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle deprem tatbikatımızı öğretmen ve öğrencilerimizle sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik.

Okulumuz 3/A sınıfında  TUTUM,YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI'nı kutladık.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

SABIR GÜCÜ

Sabır, erişebileceğimize inandığımız bir hedefe varmak için, usulünce çalışıp çabalamak, geçirilmesi gereken süreyi telaşsız ve sükunetle beklemektir.

Sabır gücünü elde etmek için birinci adım, sonuca ulaşma inancı ve azmini gösterebilmektir. Çünkü ancak inanarak sabredenler sonuca ulaşır.

"Acele işe şeytan karışır," atasözünü de hatırlayarak bilirizki telaş, acele ve düşüncesiz davranış, insanı sabır gücünden uzaklaştırır.

Sabır, tembelce beklemek değildir.

Belirtilen  bu prensipleri uygularken, unutulmamalıdır ki sabır, başımıza gelenlere kuru kuruya katlanmak, durgun ve hareketsiz kalarak, pasif bir bekleyiş değildir.

Dinler tarihine baktığımızda, "Sabır"ın, bütün peygamberlerin ortak özelliği olduğunu görürüz. Her biri, pek çok sıkıntılara uğramış, çeşitli eziyetlere maruz kalmış, yurtlarından çıkarılıp sürülmüş, zindanlara atılmış ama daima sabretmişlerdir.

HZ.YUSUF'UN SABRI

Hz. Yusuf (as) imtihan olarak kardeşlerinin fitneleriyle kuyuya atılması, köle olarak satılması, mısır azizinin kölesi olması, Züleyha kendisinden murad almak istemesi, zindana atılması bir insanın başına gelecek bilecek her türlü zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır.

Hz. Yusuf hayatı boyunca türlü sıkıntıların çekmesinin sabırla atlattığını görmekteyiz.

Ekm

''7 Peygamber 7 Tema'' projesi kapsamında okulumuzda animasyon filmi izleme etkinliği yapıldı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 96.yılını büyük bir çoşku ve sevinçle  kutladık.

Ekm

Atamızın  10. yıl Nutku'nda söylediği ''Büyük Türk Milletinin bir ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyacanı içindeyim'' sözleri 96. yılında  da Cumhuriyet sevdamıza ışık tutuyor...

Hepimizin bayramı kutlu olsun.